Xàtiva

XÀTIVA OFEREIX UNA EXTENSA PROGRAMACIÓ FESTIVA AMB LA FINALITAT D'ATRAURE VISITANTS EN NADAL

Ajuntament de Xàtiva

Fins a 37 actes programats i una nit de comerços oberts per animar els carrers de la ciutat. Hui s'ha presentat la programació d'actes organitzats per l'Ajuntament de Xàtiva, amb la mira posada en consolidar la ciutat com a la principal referència comercial, cultural, d'oci i de serveis de les comarques veïnes. La presentació dels actes ha corregut a càrrec dels regidor de Festes, Pedro Aldavero; del primer tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Miquel Lorente i de la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Gimeno. També han participat en l'organització del programa les regidories de Cultura, Joventut, Conservatori i Benestar Social, a més de 30 entitats de la ciutat, entre associacions, societats musicals, entitats culturals, comerços, locals d'oci, etc.

Enguany s'ha incrementat un 37% el número de convocatòries respecte a l'exercici anterior. Entre l'ampli ventall de propostes destaquen novetats com ara l'avanç de la inauguració del Betlem Monumental, que anirà acompanyada d'una campanya de publicitat en ciutats com ara València, Alzira, Gandia, Alcoi o Ontinyent, amb la finalitat de atraure visitants a Xàtiva. També s'inaugura enguany la instal·lació d'una pista de patinatge sobre gel a l'Albereda. Altres atractius del programa són l'organització d'una nit oberta en els comerços i establiments hostalers dels voltant del Mercat o l'apertura del pati de la Casa de Cultura per albergar activitats dirigides als més menuts.

Les activitats culturals copen la programació. La música té un pes significatiu, amb 17 concerts previstos. També hi haurà 10 activitats relacionades amb el teatre, incloent-hi representacions de teatre infantil, cafè teatre o tallers per als xiquets. A més, hi ha programades activitats esportives, degustacions, demostracions i espectacles de tot tipus.

El regidor de Festes, Pedro Aldavero, ha volgut destacar la gran participació de col·lectius de la ciutat que han col·laborat en l'organització del programa de festejos. Aldavero ha posat com exemple la cavalcada de reis, “en què tots els qui hi participaran són gent de Xàtiva. És en aquesta línia en la qual volem continuar. Hem volgut integrar totes les activitats de les distintes regidories per a que haja una gran animació als carrers durant les festes”.

Des de la regidoria de Medi Ambient, a més de coordinar les activitats al voltant del Betlem Monumental, s'han preparat, en col·laboració amb la Diputació de València, tallers que fomenten d'una manera imaginativa i original el reciclatge i la reutilització de materials o objectes en desús. “És la primera vegada que des de l'Ajuntament es pensa el Nadal des d'un punt de vista sostenible i amb un objectiu que barreja la vessant lúdica de la festa amb un aspecte educatiu”, ha dit la regidora de l'àrea, Pilar Gimeno (Compromís). Gimeno també ha agraït la implicació de les associacions i de les entitats locals que han volgut participar amb activitats pròpies i confia que l'any que ve el nombre de col·lectius augmente.

Enlace(s) adjunto(s)

http://www.xativa.es/va