Xàtiva

EL TEATRE ESCOLAR INCLOURÀ OBRES EN VALENCIÀ, CASTELLÀ I ANGLÈS

Ajuntament de Xàtiva

Els regidors de Gran Teatre, Alfred Boluda, i d'Educació, Amor Amorós, han presentat aquesta vesprada la programació de teatre escolar per al primer semestre de 2016. Es tracta d'una programació variada que abasteix a tots els segments de la població escolar de la ciutat. Les obres programades van des de grans clàssics de la literatura, com ara, La Celestina o Tartuf, fins a propostes més actuals com Cubs o Vuela si puedes.

Amor Amorós considera el teatre com “una eina pedagògica molt important i, per això, s'ha intentat que l'oferta del primer semestre del 2016 abaste tots els nivells educatius, des d'infantil fins a batxillerat”. Per la seua banda, Alfred Boluda aporta una visió des del punt de vista de l'oferta cultural de la ciutat. Boluda ha explicat que “a l'oferta teatral que hui es presenta afegirem la programació de cinema en valencià i una proposta musical per a la primavera”. Segons el regidor de Teatre, “s'està fent un esforç econòmic important, ja que des de les regidories de Teatre i Educació considerem que la rendibilitat d'aquesta programació no ha de ser econòmica, sinó pedagògica i cultural”.

Els escolars de la ciutat podran gaudir de textos de grans autors de la literatura universal com Dumas, Molière o Tolstoi. També coneixeran l'obra de clàssics valencians com Ausiàs March, Roís de Corella o Joanot Martorell, així com de figures cimeres de la literatura castellana com Fernando de Rojas o Valle Inclán. També hi ha espai per als autors actuals, com Jaume Policarpo o Vicent Vila.

La programació ofereix la representació de 15 obres en tres idiomes: valencià, castellà i anglès. Concretament, hi ha programades 7 actuacions en valencià, 6 en castellà i 3 en anglès, en diferents funcions. Les obres van dirigides a tots els nivells educatius. Hi ha 2 funcions per a alumnes d'infantil, 8 per a primària, 7 per a secundària i 6 per a batxillerat.

Enlace(s) adjunto(s)

http://www.xativa.es/va