Xàtiva

L'AJUNTAMENT APROVA AJUDES EXTRAORDINÀRIES DE 20.000 EUROS PER A COL·LECTIUS SOCIALS

L'AJUNTAMENT APROVA AJUDES EXTRAORDINÀRIES DE 20.000 EUROS PER A COL·LECTIUS SOCIALS

L'Ajuntament de Xàtiva, en junta de govern, ha aprovat la concessió d'una ajuda extraordinària de 20.000 euros per tal de finançar projectes solidaris presentats pels col·lectius que formen part del Consell Local d'Acció Social. La regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, ha proposat la distribució de les ajudes en funció dels diferents projectes de les entitats. Les ajudes es concedeixen com a resposta a l'increment en la participació social de les associacions sense ànim de lucre, per ajudar a persones en risc d'exclusió, principalment en el repartiment i distribució d'aliments.

Cruz Roja rebrà 3.200 € per a la compra d'audífons (600 €), ulleres graduades (200 €) i per atendre l'alimentació i higiene personal de 160 escolars i 33 bebès (2.400 €). Gent de la Consolació obtindrà 4.000 € per a la compra d'un congelador d'aliments i de llet. Compromís Social Evangèlic tindrà 4.000 € per a l'execució d'un programa denominat “Respir Familiar”, d'ajuda a famílies amb discapacitats.

Aquestes ajudes també van destinades a les distintes Càritas parroquials de la ciutat. Càritas Parròquia del Carme, 1.000 €, per a adquisició d'aliments; Càritas Parròquia dels Sants Joans, 956 €, per a adquisició d'aliments; Càritas Parròquia de la Mercè, 1.000 €, per a l'adquisició d'un ordinador (500 €), per a l'adquisició d'aliments (350 €) i de mantes (150 €). Càritas Parròquia de la Seu, 499 €, per a l'adquisició d'un ordinador portàtil. Per últim, Càritas Parròquia de Sant Pere, 1.000 €, per a escalfadors d'aigua en habitatges per a accés a aigua calenta.

Les ajudes concedides es faran efectives en dos lliuraments. La primera, del 50%, a la concessió de la mateixa. La segona, del 50% restant, prèvia justificació del 100% de la subvenció, abans de l'1 de gener de 2016. Les associacions hauran de justificar documentalment la destinació donada a aquestes ajudes davant els serveis socials municipals.

Menjadors escolars en Nadal
La regidora de Benestar Social ha informat que el servei de menjador escolar es mantindrà durant les vacances de Nadal. L'objectiu és garantir l'alimentació bàsica dels xiquets d'entre 3 i 16 anys. El servei inclou el dinar i un pack per tal que els escolars s'emporten a casa el berenar-sopar. La prioritat, segons Angulo, és que “cap xiquet o xiqueta de Xàtiva passe fam en Nadal”.

Enlace(s) adjunto(s)

http://www.xativa.es/va

Archivo(s) adjuntos