Xàtiva

BENESTAR SOCIAL DESENCALLA 128 EXPEDIENTS DE RENDA GARANTIDA PENDENTS DES DE 2014

BENESTAR SOCIAL DESENCALLA 128 EXPEDIENTS DE RENDA GARANTIDA PENDENTS DES DE 2014

Més de 128 famílies de Xàtiva amb escassos recursos podran passar un Nadal digne gràcies a les gestions efectuades per l'Ajuntament de Xàtiva davant la Conselleria de Benestar Social. La regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, ha anunciat la resolució favorable dels expedients de sol·licitud de la renda garantida de ciutadania (RGC) gestionats al llarg de 2015 i alguns pendents de 2014. Angulo ha explicat que la RGC “és una prestació de caire social i econòmic que sol·liciten algunes persones amb carència de medis suficients que tenen dificultats de subsistència”. Segons la regidora, “ara mateix hi ha a Xàtiva famílies que no tenen cap altre recurs per tirar endavant i amb un clar risc d'exclusió social”.

La Generalitat Valenciana i L'Ajuntament disposaran de 189.727,55 euros per afrontar l'abonament de la prestació a les famílies sol·licitants. Angulo ha informat que a finals d'aquesta setmana es faran efectives transferències a cadascuna de les persones que han gestionat aquesta prestació de RGC al llarg dels exercicis 2014 i 2015 i que la tenien pendent de resolució. Les quantitats corresponen a 6 mesos de prestació, amb valors aproximats als 2.600 euros de mitjana per família, entre 420 i 450 euros mensuals.

La regidora ha mostrat la seua satisfacció per la mesura, que valora “com un clar signe del canvi polític i de les noves prioritats del govern de la Generalitat i de l'Ajuntament, que fara que totes les famílies de la nostra ciutat que pateixen l'exclusió social i necessiten aquesta ajuda com a últim recurs de subsistència puguen passar un Nadal digne”.

Enlace(s) adjunto(s)

http://www.xativa.es/va