Xàtiva

ELS USUARIS EXPULSATS EN 2013 TORNARAN AL CENTRE OCUPACIONAL

Ajuntament de Xàtiva

Els usuaris que quedaren fora del centre ocupacional de Xàtiva en 2013 tornaran a accedir a aquest servei gràcies a les gestions dutes a terme per la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, davant el director general de Diversitat Funcional, Antonio Raya. Aquestos usuaris podran assistir al centre ocupacional de Moixent, amb la possibilitat de tramitar el seu trasllat a Xàtiva posteriorment, en funció de les vacants que es produïsquen al centre de la capital de La Costera. L'edil de l'Ajuntament de Xàtiva va visitar recentment a Antonio Raya, qui li va confirmar el desbloqueig d'aquest assumpte, davant els familiars de Celia, Felipe i Eva, presents a la reunió.

Angulo ha fet una valoració positiva d'aquesta notícia, ja que, segons la regidora, “gràcies al nou govern de la Generalitat i de Xàtiva, hui han prevalgut la justícia social, els drets dels més desafavorits i el respecte a la seua dignitat, que foren agreujats per la normativa sobre incompatibilitat promulgada pel PP. Els familiars dels afectats m'han manifestat la seua alegria, sentiment al qual m'unisc”. La regidora ha explicat que alguns dels afectats havien estat usuaris del centre ocupacional des de la seua fundació, havent casos de persones que l'havien utilitzat durant 35 anys ininterrompudament fins el moment de l'expulsió, amb el conseqüent perjudici per a les seues rutines i activitats.

A finals d'agost de 2013, la conselleria va retirar el dret d'utilització del centre ocupacional a 13 discapacitats de Xàtiva que vivien a la Residència “Caixa Ontinyent”. La raó adduïda pel govern del PP va ser que aquestes persones requeien en un cas d'incompatibilitat en fer un ús doble de recursos públics. En aquell moment, l'Ajuntament de Xàtiva, també en mans del PP, no va fer cap intent per aturar aquesta decisió.

Aquesta mesura tan sols es va aplicar a la nostra ciutat. Els familiars varen presentar un recurs amb l'ajuda de la Plataforma en Defensa de la Dependència, acompanyats per Ignacio Reig i Xelo Angulo, aleshores membres del grup municipal socialista a l'oposició. L'advocada que va assistir als familiars en la presentació del recurs va ser Sandra Casas, actual secretària autonòmica de Dependència de la Generalitat Valenciana.

Enlace(s) adjunto(s)

http://www.xativa.es/va